Warmtebron: de kern van elke duurzaamheids­puzzel

Leg ook de verduurzamingspuzzel samen met Rensa voor een comfortabel en zo energiezuinig mogelijk binnenklimaat.

De puzzel van verduurzamen
Warmtebron

Oplossingen en advies voor optimaal binnenklimaat

Als installateur sta je voor de uitdaging om de groeiende vraag naar duurzame oplossingen aan te pakken. Met de opkomst van hybride warmtepompen wordt het eenvoudiger om woningen te verduurzamen, maar het selecteren en installeren van de juiste systemen vereist expertise. Bij Rensa helpen we je bij elke stap, zodat je keer op keer een optimaal binnenklimaat voor je klanten kunt realiseren.

Hybride warmtepompinstallatie

Bij de meeste standaard hybrides is de warmtepomp gedimensioneerd om het verwarmingsvermogen van de woning te leveren. De cv-ketel springt bij op koude dagen en verzorgt het warm tapwater. De samenwerking (of niet) is sterk afhankelijk van de gekozen techniek en regeling. De meeste hybrides kunnen ook add-on, dus zonder ketelvervanging aan een bestaande installatie worden toegevoegd. 

Handig hulpmiddel: route naar energiebesparing

Tips en aandachtspunten bij de hybride warmtepomp

Afgiftesysteem
Geluidproductie
Leidingen
Systeemwater
Buffervat

Ondersteuning op maat

Advies nodig bij je verduurzamingsproject? De experts van Rensa denken graag met je mee.

Warmteverliesberekening

Om te bepalen of een woning geschikt is voor een hybride warmtepomp, voer je een warmteverliesberekening uit. Hiermee bepaal je hoeveel vermogen de opwekker nodig heeft om aan de warmtevraag te voldoen. Met de warmteverliesberekening bereken je hoeveel warmte er theoretisch verloren gaat bij een buitentemperatuur van -10°C. De bron, opwekker en het afgiftesysteem vormen een drie-eenheid. Ze moeten in balans zijn. Zo niet, dan werkt je systeem wel, maar functioneert het gewoon niet optimaal. Risico’s zijn een overgedimensioneerde warmtepomp die gaat pendelen, wat de levensduur niet ten goede komt. Als de opwekker te klein is, kan de eindgebruiker comfortklachten ervaren. Het meest belangrijke van een goede warmteverliesberekening is dat het energieverbruik van een installatie fors kan worden verminderd.

Laat een warmteverliesberekening maken

Overige berekeningen

Welk vermogen heeft de warmtepomp nodig om aan de warmtevraag te voldoen? Hoeveel PV-panelen zijn er nodig om het nieuwe elektriciteitsverbruik op te vangen bij een hybride warmtepomp? En hoeveel lagetemperatuur-radiatoren zijn er per ruimte nodig voor voldoende warmte? Voor een optimaal binnenklimaat zijn diverse berekeningen noodzakelijk. Deze berekeningen kan Rensa voor je uitvoeren.

Laat een berekening maken

Projectbegeleiding

Geen enkel project is hetzelfde. Elke woning heeft zijn unieke isolatiewaarden, kieren waardoor warmte weglekt en verschillende afgiftesystemen, wat elk project voor jou als installateur een nieuwe uitdaging maakt. Daarom gaan we graag samen met jou op locatie om te bekijken wat jouw project precies nodig heeft, of het nu gaat om een hybride warmtepomp of iets totaal anders.

Neem contact met ons op

Technisch advies

Ook voor technisch advies kun je bij ons terecht. Onze experts hebben jarenlange ervaring en denken graag met je mee. Vanaf het moment dat je een opdracht binnenkrijgt tot aan het voltooien van de installatie en zelfs daarna, tijdens onderhoud en storingen, zijn wij er voor jou. Jij bepaalt waar je onze hulp voor inschakelt, of het nu gaat om het gehele proces van installatie of een specifiek aspect van hybride warmtepompen. Vertel ons over jouw uitdaging en we gaan direct voor je aan de slag!

Neem contact met ons op

Geprefabriceerde SKID’s

Sneller werken en ook nog minder kans op installatiefouten? Het is al druk genoeg in de installatiebranche. Alles wat jouw werk makkelijker en sneller maakt, is mooi meegenomen. Om de installatie van je hybride warmtepompsysteem zo eenvoudig mogelijk te maken, vind je bij Rensa SKID’s. Dit zijn samenstellingen van producten die in een stalen frame geassembleerd zijn en als één geheel op de bouwlocatie afgeleverd worden. In die samenstellingen zitten alle onderdelen van jouw systeem verwerkt. Je hebt er minder vloeroppervlak voor nodig en omdat alles vooraf al is gemonteerd, hoef jij te plaatsen en aan te sluiten. Gemakkelijker kunnen we het niet maken.

Inbedrijfstelling

Als bedrijf dien je BRL100 (F-gassen) en als monteur BRL200 gecertificeerd te zijn voor het inbedrijfstellen van een warmtepompinstallatie. Heb je deze certificering niet of kom je tijd tekort? Rensa en haar zusterbedrijf Splitfix kunnen de volledige inbedrijfstelling voor je regelen. Splitfix verzorgt het aansluiten van koeltechnische leidingen, voert een lekdichtheidstest uit, vacumeert de installatie en stelt deze in bedrijf.

Ervaar hoe Rensa jou als installateur kan ontzorgen

Warmtebron selecteren:
we denken met je mee!

Advies nodig bij een specifiek project? Vul je gegevens in en we nemen contact met je op. Dan leggen we samen de verduurzamingspuzzel voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat.

Wat je kunt verwachten van Rensa:
We helpen je graag met je verduurzamingsprojecten!
Rensa helpt jou als installateur graag met je verduurzamings­projecten!
We hebben één korte vraag voor je

Oriënteer jij je als consument?